Почетна

A. L. G. D. G. A. D. L. U. 

Голема Традиционална Масонска Ложа на Франција

Уважено Братство на Стари, Прифатени и Слободни Sидари

Добредојдовте на официјалната веб-страница на Големата Традиционална Масонска Ложа на Франција, уважено Братство на Стари, Прифатени и Слободни Sидари. Веб-страницата на Големата Традиционална Масонска Ложа на Франција е креирана за да обезбеди информации за истражување и размислување, за сите кои што се заинтересирани за Уметноста на Слободното Sидарство, да добијат пристап до основни информации за историја и традицијата на Слободното Sидарство.

           Чекорејќи по патот на промовирање и обединува Слободноѕидарската Уметност ширум светот, Големата Традиционална Масонска Ложа на Франција е еден од Големите Ложи што практикува и промовира Старо Слободно Sидарство и која е основоположник на нова меѓународна конфедерација на Регуларни Големи Ложи.

Не оди таму каде што патот може да те одведе,
туку оди таму каде што нема патека и остави трага … 

Ралф Валдо Емерсон

Келтска гајда – Гајдарско добредојде

LUX ET LUX FUIT